Seglingshajk hösten 2008

En armada bestående av nio (!) båtar stävade i slutet av augusti ut från Jönköping med sikte på Sjöbo i Trånghalla. Ombord fanns ett tjugotal sjöscouter och fem ledare. Även om målet bara låg ca 4 sjömil bort var det nästan mörkt vid framkomsten. Som tur var var tälten redan uppslagna vid framkomsten. Efter att ha grillat korv och haft en enkelt lägerbål somnade de flesta ganska snabbt. Torsdagsgruppen var dock ute och seglade i månskenet, dock med dålig vind.
På lördagen efter frukost revs lägret och flottan la åter ut för att stäva norrut. Målet var den här gången Domsand i Bankeryd. Eftersom vinden var god tog det bara drygt en timme att ta sig dit. Väl framme restes tälten. Torsdagsgruppen lagade tacos på gasolkök till de yngre deltagarna. Efter maten fick alla prova på att segla i lite tuffare väder. Även motorbåtens egenskaper i grov sjö testades under glada tillrop.

Dag tre seglade alla hem till Jönköping. Vinden hade vridit till nordlig, vilket gjorde att vi med god fart kunde slöra. resan tog bara en dryg timme. Väl framme utspisades hela gruppen, båtarna och materielen vårdades innan det var dags för hemfärd.