Mareld, dag 7

Fredag 2010-07-30
Vi har haft tur berättar Michael på morgonen. Vi fick ett högst beskedligt regn, medan Stockholm har översvämning. Trapperspåret väntar för måndagsgruppen, torsdagsgänget ska segla Avanti. Det blåser rätt kraftigt. Mer segling väntar i eftermiddag.

Ena besättningen från torsdagsgänget är tillbaka. Det var rolig segling, men Erica fick bommen i huvudet och vilar i sjukstugan. Det är ingen fara med Erica, men hon ska vila en timme. En timmerbagge landade just vid ett av tälten.

Tio steg från kökstältet till vattenkranarna, en halv minut till matutlämningen, en halv minut till kiosken, en halv minut till dassen och varmvattensduschen, en minut till infotältet. Snacka om att vi bor centralt!

Måndagsgruppen fick höra hur man fångade byten förr. Vi gick över broar och åkte linbana. Nu serveras tunnbrödsrullar som Grännas spårare lagat.

Det är absolut ingen fara med Erica. För en timme sedan kom hon förbi, arg som en av de många getingar som surrar kring vårt matbord. Hon ville minsann också segla mamba (en större båt) som de andra i torsdagsgänget! Hon och Simon försökte springa i fatt, men efter en stund syntes hela gänget moloket gå förbi på avstånd, bärande en gul hink.

Mamban var trasig. Inte underligt att torsdagsgänget var besviket! De fick gå till samarbetsgläntan i stället.

Under fredagskvällen rev vi större delen av byn med undantag för några tält. Innan vi kröp ner i sovsäckarna pratade vi om veckan som varit. Det var många härliga minnen!:-)