Mareld, dag 6

Torsdag 2010-07-29
Ena halvan av måndagsgruppen fixade frukosten. Under förmiddagen väntade sedan trapperspåret för torsdagsgänget. Det hade blivit en felbokning, men de fick hänga på ändå. Måndagsgruppen är ute och seglar väderöjulle. Vi har även säkrat våra tält. I eftermiddag har de hotat med 30-40 millimeter regn!:-(

Måndagsgruppen fick ett smidigt pass i köket. Snälla ledare tjuvstartade matlagningen medan scouterna var på sjön. Maten var däremot tilltagen i minsta laget och gasolen börjar att tryta. En blandad grupp är ute och gps-navigerar medan resten softar. De ställde in sitt seglingspass i regnet. I kväll är det stora lägerbålet, vi får hoppas att det är uppehåll då.

Det var radarnavigering och inte gps visade det sig. Det var bättre och dimman gav riktigt bra träningsmöjligheter. Gabby fick höra att hon hade talang för det. Jönköpingsmaten blev stark – igen… Vårt tak över matsalen håller på att flyga bort, men det har äntligen slutat att regna. Nu har vi slagit oss ned för lägerbål.


1400 scouter har samlats till lägerbål

Efter lägerbålet väntade korv. En gäng satte igång och högg ved eftersom eldningsförbudet är hävt, men det slutade med att Johan stöd i tältet och stekte korv. Några ur torsdagsgänget avrundade kvällen på fiket.