Smarta femteklassare på sjön

Tillsammans med Jönköpings Kanotklubb ordnades nyligen prova-på-segling för 60 femteklassare från Talavidskolan. Kontakten hade tagits via skolans engagerade idrottslärare.

Eleverna varvade segling med kanotpaddling och dagen var perfekt: rätt vindriktning för kanoterna och lagom vind för nybörjarsegling. Efter 30 – 45 min så bytte gruppen aktivitet, så att alla fick både paddla och segla. Enda undantaget var en elev som på grund av gipsad arm inte kunde paddla, men väl segla!

Vi hoppas att denna typ av satsning kan väcka och sprida intresset för segling bland ungdomar. Även om svallvågorna från motorbåten orsakade lite nervösa skrik och lärarönskemål om hörselskydd, hoppas vi att några blivit nyfikna och dyker upp i klubben framöver.

Förutom alla intryck av en stund på sjön, fick eleverna med sig ett blad hem med information och inbjudan till både sommarens seglarskola och de vanliga kvällsseglingarna. Från klubbens sida tackar vi Calle som ordnat det hela och ledarna som ställde upp under dagen!

Calle_prova_på14